Monday, September 26, 2011

Une bonne côte de veau poêlée ... Veal Chop with Fontina ...

Une belle côtelette de veau bien dorée avec une sauce crémeuse parsemée de grains de poivre...

C'est un plat conçu principalement pour la saison froide, grâce à la combinaison d'ingrédients comme le veau, et le fromage fontina.


Une bonne côte de veau poêlée accompagnée de linguine recouvertes d’une belle sauce couleur cognac et crémeux  
juste ce qu’il faut. 
Le bonheur … avant un match de foot de la 
"Ligue des Champions" !!

Veal Chop with Fontina...


Ingredients:

4 veal chops
4 oz. Fontina
1 egg, beaten
white breadcrumbs
3 oz. butter
salt
pepper

Preparation:

Butterfly the veal chops, leaving them attached to the bone. Flatten them slightly and place slices of Fontina in between each two pieces of meat. Add salt and pepper to taste and pound the edges together with a mallet.

Dip in the beaten egg and the breadcrumbs. Melt the butter in a skillet. When hot, place the veal chops in and cook for 2 min. on each side, then 3 more min. in the oven at 450°F. Remove from oven and place in serving platter. 


Le fontina est un fromage italien au lait de vache et produit au Val d’Aoste, à texture demi-dure, protégé par une appellation d’origine (en italien Denominazione di Origine Protetta) depuis 1996. Ce fromage est produit à partir du lait entier cru de vaches de race valdôtaine (la rodza ou la nèira) alimentées de fourrage vert pendant l’été et de foin local pendant le reste de l’année.


Genuine Fontina comes from the Val d'Aosta region of Italy in the Alps near the French and Swiss borders and captures the essense of the succulent flowers and grasses of the region. Fontina is made with raw cow's milk and has a dense, smooth and slightly elastic paste.

Fontina is a good partner with various styles of Chardonnay. It also pairs nicely with softer reds such as Barbera d'Alba & Chianti Classico. Like a ‎2006 Sassicaia; Bolgheri Sassicaia; Tenuta San Guido... 
A wonderfully balanced, and poised wine.


“Wine is not an element of meditation but an element of a meal. When you and I sit down for a meal, it is a coming-together in a completely human way.”


Piero Incisa della Rocchetta
( Owner of Tenuta San Guido)




Mon amie Elena Fucci...